Вучић: Србија поносна на своју војску

Srna
Вучић: Србија поносна на своју војску

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је на Аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници приказу способности дијела јединица Војске Србије, поручивши да је Србија поносна на своју војску и намјенску индустрију.

Он је честитао учесницима приказа, министру одбране Александру Вулину и начелнику Генералштаба Војске Србије Милану Мојсиловићу на показаној вјештини.

"Данас смо више него икад могли да видимо колико су наши војници обученији и опремљенији. Видели сте наше момке из 72. бригаде, изузетна прецизност наших момака из 63. падобранске", рекао је Вучић и најавио да ће држава наставити и даље да улаже у наоружање и опремање Војске Србије.

Он је истакао важност да је морал војника висок, што је од изузетног значаја за безбједност државе.

Вучић се након приказа упознао са техничким карактеристикама приказаног наоружања, механизације и средстава.

"Ово је наша памет. Наше знање. Још заостајемо, али ту разлику смањујемо. Заостајали смо светлосне године. Све што смо данас видели је оружје које ми правимо. Све је направљено у Застави, у Петолетки", рекао је Вучић.

На приказу је учествовао дио јединица Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране, Копнене војске, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана