Вучић: Србија по просечним платама престигла БиХ

Агенције
Вучић: Србија по просечним платама престигла БиХ

Београд – Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у уторак како ће у фабрици аутодијелова коју ће њемачка компанија Бросе отворити у Панчеву бити запослено 1.100 људи, те да ће просјечна нето плата бити 1.700 евра.

“Потписали смо уговор с компанијом Бросе и они у Панчеву отварају фабрику електромотора и запослиће 1.100 људи, од тога 460 високообразованих”, рекао је Вучић након потписивања споразума у области привреде и образовања с њемачким компанијама Бросе и МТУ, преноси Бета.

Додао је како ће просјечна плата у Бросеу бити 2.700 евра бруто, односно 1.700 нето.

Навео је како је с компанијом МТУ у Новој Пазови, која се бави поправљањем и одржавањем мотора за авионе, потписан уговор о дуалном образовању.

Устврдио је како је вриједност те двије инвестиције укупно 300 милиона евра, што је огромна корист за цијелу Србију.

Вучић је истакнуо како је Србија по просјечним платама престигла Бугарску и Босну и Херцеговину те да ће ускоро престићи и Црну Гору.

Министар привреде и енергетике Савезне Републике Њемачке Петер Алтмајер оцијенио је како је сарадња Њемачке и Србије нарасла те да њемачка предузећа имају 60.000 радних мјеста у Србији.

Алтмајер је нагласио како Србија у евроинтеграцијама има добру позицију, али да има неколико проблема које треба ријешити попут Косова, као и да је о томе потребно разговарати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана