Вучић: Србија отворена за све идеје поводом заједничког регионалног тржишта

ГС
Вучић: Србија отворена за све идеје поводом заједничког регионалног тржишта

Предсједник Александар Вучић изјавио је на скупу "Западни Балкан и ЕУ" да је веома важно да регион буде повезан, да функционисање тзв. зелених трака на прелазима има највећи значај за Западни Балкан, и поручио да ће када је ријеч о заједничком регионалном Србија ће бити отворена за све идеје и спремна да их реализује.

- За нас су важније зелене траке од јединствене европске платне зоне, што је такође важно. Не занемарујем нити потцјењујем значај СЕПА, али су за нас зелене траке од највеће важности. То ће бити од велике користи у стварању бољег пословног окружења за све нас, за наше људе али и за све остале који би желели да улажу у овај регион - рекао је Вучић на састанку о еврпоском Плану раста за Западни Балкан.

Када је ријеч о заједничком регионалном тржишту, Вучић је истакао да ће Србија бити потпуно отворена за све идеје и спремна да их реализује.

- Имам велику молбу за све вас из регионалних организација и из Европске уније да нам помогнете у неким питањима, јер ћемо морати да решимо неке тешке проблеме са којима ћемо се суочити. Морамо да се ускладимо када је ријеч о економским мерама, политици субвенција и свему осталом, пре него што уђемо у ЕУ", рекао је председник Србије.

Што значи, како је додао, да "ако постоје неке мере које су државе или ентитети већ предузели, рецимо, ако желимо да подстакнемо компаније које улажу у Србију, не можемо се обавезати да ће та подршка стати прије 2025. или 2026. јер не знамо да ли ћемо бити дио Европске уније или већ знамо да нећемо бити дио ЕУ", рекао је Вучић.

Нагласио је да у годинама "не можемо себи да пуцамо у ногу када је о томе ријеч и да су то питања која ћемо морати да ријешимо", преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана