Вучић: Србија остаје посвећена идеалима антифашизма

Срна
Вучић: Србија остаје посвећена идеалима антифашизма

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија остаје посвећена идеалима антифашизма, слободарства, непокорности и сарадње, на којима су засновани савремена Европа и свијет.

Вучић је, током обиласка мјеста некадашње библиотеке на Косанчићевом венцу која је срушена у њемачком бомбардовању Београда прије 80 година, рекао да је уништавањем ове библиотеке почињен највећи појединачни ратни злочин над културним насљеђем у Европи током Другог свјетског рата.

Он је навео да је, осим страдања људи и материјалних добара, прве часове Другог свјетског рата на тлу тадашње државе обиљежило уништење најзначајније збирке покретне културне баштине у овом дијелу Европе - Народне библиотеке Србије.

Вучић је рекао да је циљ обиласка Косанчићевог венца да свима буде упућена јасна порука о антифашизму Србије.

"Циљ овог обиласка је да се са тог места, на коме је почињен највећи појединачни ратни злочин над културним наслеђем у читавој Европи током Другог светског рата, упути јасна и одлучна порука нашој и иностраној јавности да Србија остаје посвећена идеалима антифашизма, слободарства, непокора и сарадње, на којима су засновани савремена Европа и свет", написао је Вучић на "Инстаграм" профилу "Будућност Србије АВ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана