Вучић: Србија неће ући у НАТО, нити увести санкције Русији

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да Србија неће ући у НАТО, нити ће увести санкције Русији.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише изјаву Млађана Ђорђевића да ће Србија ући у НАТО и да ће увести санкције Русији.

- Какве глупости слушам на националним фреквенцијама. Неки лудаци кажу "Вучић већ донио одлуку од 1. јануара санкције Русији и да нема више авиона за Русију", неки други лудак каже "све нам скупље и струја него у Њемачкој" - рекао је Вучић.

"Приштина никада неће донети ништа што иде у корист Србима"

Приштина никада неће донети ништо што иде у корист косовским Србима, додајући да земље Квинте никада ништа неће урадити против интереса Приштине.

Вучић је то рекао одговарајући на питања новинара које би рјешење Приштина могла да донесе, а које би заштитило и Србе на КиМ.

Предсједник истиче да је независно Косово за земље Квинте дио њихових националних интереса.

"Што мања Србија, што слабија Србија, што јача косовска држава, то су њихови национални интереси", казао је Вучић.

Истиче да Србији није дата ни шанса да нешто добије.

"Када питате шта Србија треба да добије, то је ништа, магловита перспектива и онда ништа, а када треба да изгубимо нешто онда је ту списак прилично конкретан и јасан. Шта да радите када немате куд, када сте у игри, не можете десно, не можете лево, а право су поставили стрељачки одред пред вас. Где ћете, немате куд, нема филозофије, али нема предаје, чувамо Србију", поручио је предсједник.

"Приштински режим угрожава мир и опстанак Срба"

„Саслушали смо јутрос захтеве легитимних представника српског народа са КиМ који су нас упознали са њиховим потребама, са свим са чим се суочавају на КиМ, посебно у предвечерје истека ултиматума који је косовскометохијским Србима дао приштински режим, посебно онима на северу покрајине, а који се тиче одузимања таблица и аутомобила, ако је реч о таблицама издатих од државних органа у Србији, а која означавају места на КиМ“, објаснио је Вучић.

Указао је да је ријеч о 9.000, односно 7.000 таблица.

До сада је, пренио је он, 18 лица укупно, али од тога свега неклико са сјевера КиМ, тачније три, прихватило промјену таблица и урадила оно што су Курти и приштински режим од њих тражили.

„У складу са тим претње Приштине да ће наставити са провођењем акције која би требало да покаже њихову чврстину и снагу, у потпуности угрожавају стабилност и мир, и опстанак нашег народа на КиМ“, нагласио је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана