Вучић: Србија не ћути кад српске лидере називају "хитлеровим сљедбеницима"

Срна
Вучић: Србија не ћути кад српске лидере називају "хитлеровим сљедбеницима"

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће, без обзира на нападе из региона и притиске које трпи, Србија наставити да напредује и помаже српском народу у региону и гдје год да се налазе, те поручио да је помало зачуђен ћутањем међународне заједнице на то што неки себи дају за право да "српске лидере називају Хитлеровим следбеницима".

"А, овде је реч о нашим представницима у БиХ - управо најстрадалнијем делу свих југословенских народа јер је несумњиво да су Срби страдали многоструко више него сви народи заједно на простору бивше Југославије", изјавио је Вучић новинарима у Инђији.

Он је навео да Србија не може да стоји по страни и да се неће плашити да каже шта мисли и да помогне српском народу.

"Помало сам зачуђен ћутањем међународне заједнице, али ми нећемо да изазивамо било какву бојазан код било кога, поштоваћемо све друге, радићемо све што можемо да свом народу помогнемо не угрожавајући ничији територијални интегритет, али, такође, не плашећи се да кажемо и радимо вредно да Србија напредује", рекао је предсједник Србије.

Вучић је оцијенио као индикативно да се у њемачком "Билду" може прочитати да Србија има највећи раст економије у Европи, али да се о томе не пише нигдје у региону.

"Ми желимо да и Хрватска и Северна Македонија и БиХ, Црна Гора... буду јаке и јаче и то је та разлика", рекао је Вучић.

У осврту на текст Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког Сергеја у којем је владика констатовао да Вучића нападају јер је Србији кренуло, Вучић је навео да је текст прочитао и да је владици бескрајно захвалан за то.

"Ми ћемо наставити да радимо тако да ће напади бити још жешћи. Они који мисле да ћемо ми нестати због нове америчке администрације, они ће се изненадити. Рекао сам и раније да је мој лични однос са Бајденом виши него са Трампом, али ја нисам ни глуп ни луд да не знам и не видим да ће важну улогу имати људи који су нас бомбардовали. Али, на жалост наших непријатеља, а на радост нашег народа, опет ћемо успети", поручио је Вучић.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, Вучић је навео да данашњи пресјек у односу на пресјек истог дана претходне седмице указује да се епидемија смирује, али да је здравствени систем са 9.400 хоспитализованих пренапрегнут и захвалио љекарима за херојску борбу и за то што не траже разлог да се боре.

Он је нагласио да је могуће да ће бити уведени пи-си-ар /ПЦР/ тестови за оне који улазе у земљу, али да не вјерује да ће бити великог прилива или одлива људи у вријеме празника.

Говорећи о вакцини, Вучић је поновио да је Србија већ наручила "Фајзерове" вакцине и да ће неке количине стићи до краја године, а већи дио од 340.000 доза у јануару и фебруару.

"Испитујемо руску вакцину, чекамо Кину, разговарали смо са жМодерномж, која нам не може испоручити вакцину до краја наредне године, разговараћемо са жЏонсоном и Џонсономж, ја мислим да су све добре", рекао је предсједник Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана