Вучић: Србија има своју политику, једини смо у Европи издржали

Танјуг
Вучић: Србија има своју политику, једини смо у Европи издржали

АБУ ДАБИ- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија има своју политику, озбиљну и одговорну, самосталну, сама доноси своје одлуке и једина је успјела у Европи да издржи и да не уведе санкције Русији.

"Нема друге земље у Европи која није 100 одсто подржала санкције. Санкцијама се придружите прихватањем декларације ЕУ. Све земље у Европи су се 100 одсто придружиле, само нису Србија и донекле и Молдавија. Пошто је то тако, суочавате се да вам једни кажу да сте криви, а други вас оптужују за друге ствари, оптужују ме сваки дан да сам издао Косово, иако је у њихово време проглашена независност, био погром и сл.", рекао је јуче Вучић за ТВ Пинк.

Он је, коментаришући изјаву Млађана Ђорђевића да ће он у априлу увести санкције Русији и то прво припадницима Вагнерове групе, рекао да зна ко је то Ђорђевићу рекао.

"Слушам ту причу годину дана, ти исти су говорили да ћу 3. априла увести санкције, што стално у априлу? За разлику од њих, ја се не заклињем у цвет и мед и друга Тита и Дражу и остале да ћемо нешто урадити или не. Руковидићемо се својим интересима, њихова заклињања су лажна и у Броза и Михајловића", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана