Вучић: Србија ће и даље помагати региону у обезбјеђивању вакцина

Срна
Вучић: Србија ће и даље помагати региону у обезбјеђивању вакцина

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Србија помагала свима у региону у обезбјеђивању вакцину и да ће то чинити и даље ако буду тражили, те да не разумије ставове замјеника предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Дениса Звиздића у вези са вакцинама које је Србија донирала БиХ.

“Трудио сам се да разумем шта је желео да каже, али нисам докучио”, рекао је Вучић новинарима у Шапцу, гдје је посјетио мјеста извођења радова на више инфраструктурних пројеката.

Према његовим ријечима, то изгледа као да су неки када год нешто ураде или криви што су нешто урадили или, ако сте добро урадили, онда сте криви јер сте имали неке скривене намјере.

“Очигледно је да ће за Зиздића увек Срби бити криви”, рекао је Вучић.

Коментаришући донацију вакцина које је БиХ добила од Србије, Звиздић је за БХТ1 јуче рекао да је та посјета /Вучића Сарајеву/ уствари показала настојање да се “неко етаблира као лидер и добротвор у региону”.

Звиздић је упитао зашто се управо на набавци вакцина није показала могућност успјешног функционисања “малог Шенгена” јер би то био примјер регионалне иницијативе да шест земаља Балкана и њихови премијери заједно сједну и кажу да желе заједничку набавку и да ће је распоредити у складу са капацитетима и бројем становника. /крај/дм

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана