Вучић: Србија ће чувати мир и стабилност у региону

Срна
Вучић: Србија ће чувати мир и стабилност у региону

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија чувати мир и стабилност у региону, и бринути о животима своје дјеце, и истакао да је Србији потребно да економски расте.

Вучић је у вези са у Украјином за ТВ Курир рекао да је ситуација веома тешка и да се она дешава и Србији и да "није само питање притисака" већ и жеље других да кажу Србији да је "сувише мала да не би била на њиховој страни, да они не дају да будемо своји".

Како је рекао "сви мали који не могу да се иживе над великима, тежиће да се иживе над малим, над Србијом".

Додао је да му је француски предсједник Емануел Макрон рекао да "Украјина неће бити прије Србије у Европској унији". 

Предсједник Вучић је рекао да Срби воле да се изјашњавају и буду питани, "али је некад важно да се помјеримо" и упозорио да ће у будућности бити тешких одлука јер "долази теже вријеме не нашом кривицом". 

Рекао је да је Мађарска већ забранила извоз пшенице и да ће током сљедеће недјеље и Влада Србије донијети такву одлуку и да ће само уз њену дозволу пшеница моћи да буде извезена. 

Вучић је додао да Србија не може да увезе кокс из Украјине за жељезару и гвожђе из Русије и да то ствара проблеме, као и да је цијена нафте 116 долара по барелу, а да људи не разумију да се све брутално променило у свијету. 

Рекао је да је најављена највећа несташница брашна и пшенице у свијету, али да ће бити довољно пшенице и брашна за Србију и да људи не треба да брину за то. 

Навео је да "нико није лажов да обмањује људе", али млијека у праху нема довољно, као ни палминог уља, а да је пасуља увезено колико треба, као и грашка. 

Истакао је да је очување мира од кључног значаја и да не жели да иједној мајци буде враћен син у ковчегу док је он предсједник Србије. 

Говорећи о "пријетњама из региона", рекао је да ћути јер жели да сачува мир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана