Вучић: Срби и Бошњаци да чувају најбоље односе и брину једни о другима

Срна
Вучић: Срби и Бошњаци да чувају најбоље односе и брину једни о другима

БЕОГРАД/ПРИЈЕПОЉЕ - Предсједник Србије Александар Вучић је током посјете Пријепољу замолио мјештане Србе и Бошњаке да чувају најбоље међусобне односе и да брину једни о другима.”

Нама је потребан не само мир и стабилност, што имамо, хоћу да буду најбољи и најближи односи једних са другима и да бринемо једни о другима Срби о Бошњацима и Бошњаци о Србима”, истакао је Вучић у обраћању мјештанима.

Он је рекао да ће за све четири општине у овој регији - Пријепоље, Прибој, Нову Варош и Сјеницу, бити обезбијеђен гасовод, као и да ће бити уложено у здравство, канализацију, градиће се локалне саобраћајнице, док ће у Прибоју данас бити отворена једна њемачка фабрика.

Вучић је навео да ће држава изградити брзу саобраћајницу која ће спојити Пријепоље са Дугом Пољаном, гђе ће проћи дионица ауто-пута Пожега-Бољаре ка граници са Црном Гором, те подсјетио да ће тај дио Србије бити повезан ауто-путем до Котромана.

“Неће инвеститори да дођу тамо где нема брзе саобраћајнице и ауто-пута. Гасовод је нама стратешки важан због инвеститора, становништва, али и чистијег ваздуха. Важан је за долазак фабрика које неће доћи ако не виде да ће гасовод бити изграђен”, истакао је предсједник Србије.

Вучић је у Пријепољу разговарао са пољопривредним произвођачима, као и са мјештанима Србима и Бошњацима, који су му изнијели проблеме са којима се суочавају од инфраструктуре, па до животних питања.

Предсједник Србије ће посјетити и Прибој, гђе је предвиђено отварање хотела “Терме 36.6”, а затим фабрике АФТ.

Некадашњи хотел “Прибој”, који се налази у центру старог Прибоја, отворен 1950. године, а касније познат под именом хотел “Биц”, од данас потпуно реновиран носи назив “Терме 36.6”.

АФТ је њемачка компанија која се бави производњом дијелова за аутомобилску индустрију, а која ће данас званично отворити своју фабрику и у Прибоју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана