Вучић: Спремни на дијалог и конструктиван разговор

Танјуг
Вучић: Спремни на дијалог и конструктиван разговор

БРИСЕЛ - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је вечерас у Бриселу да очекује средином маја позив за наставак дијалога и додао да је Београд спреман да се одазове позиву и да ће учествовати у свакој врсти дијалога,да би жељели да буде конструктиван, да се разговара о ријешавању проблема.

Он је, у изјави Тањугу истакао, да постоје многи проблеми, прије свега у енергетици, и да су то ствари које морају промптно да се ресавају, због различитх тумачења и жеље неких да показују, какао је рекао, мишиће на сјеверу Косова.

“Оно на шта сам данас указао Мирославу Лајчаку је чињенице да се Аљбин Курти хвали тиме да је гласао у Албанији, чиме де факто каже да је свеједно да ли сте у Тирани или Приштини, да је то иста земља. Замислите, иако је Косово по Уставу Србија, да сам ја гласао у Грачаници, или неком другом месту на Косову. То би био скандал светских размера, иако те две ствари нису за поређење и по Уставу и Резолуцији 1244 је Косово део Србије”, нагласио је он.

Вучић је истакао да ако неко то уради без позивања на било који правни акт и јавно говори да иду ка уједињењу, добија благе реакције и чуђење.

Казао је да је то доказ двоструких стандарда цијеле међународне заједнице, на шта смо научили.

“Оно што је за нас важно јесте да гарантујемо сигурност и безбедност наших људи. Инсистирао сам овде на испуњавање обавеза из Бриселског споразума, на ЗСО, и слободу кретања, протока роба и услуга, све што потписали у Вашингтону, јер је то добро за Београд, Приштину и цео регион”, рекао је он.

Вучић је, који је вечерас у Бриселу вечерао са изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, поновио је да ће делегација Београда доћи на дијалог када год буде заказан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана