Вучић: Спреман сам за дијалог са онима који мисле другачије

Танјуг
Вучић: Спреман сам за дијалог са онима који мисле другачије

БЕОГРАД - Предсjедник Србије и предсjедник СНС Александар Вучић поручио је да је он увијек спреман да разговара са онима који другачије мисле.

Вучић је, на питање водитељке хоће ли нешто учини да српско друштво постане мање тензично на јавној сцени уколико добије апсолутну већина на изборима, рекао да је то важно питање и нагласио да се управо због тога трудио максимално посљедњих 100 дана да не одговара на увреде политичких противника.

"Радимо на томе да промјенимо тај негативни дискурс, да се усмјеримо ка дијалогу и нечему позитивном", казао је Вучић и нагласио да и његоиво данашње гостовање у тој емисији говори у прилог таквом ставу.

Он је казао да парламент мора да буде најснажније мјесто за дијалог, те да морају да оснаже парламент, супротно ономе што су радиле све власти.

"Мислим да смо ми много тога променили у претходних шест месеци, са јавним слушањем, будзетом као једином тачком , дуплим временом за буџет и дозвољавањем да се и најбесмисленији амандмани подносе и о њима дискутује...", казао је.

"Парламент треба да буде место где ће се препирати и свађати, кључно место за сучељавање различитих мишљења, али без физичког сукоба", рекао је.

Нагласио је да листа "Александар Вучић-за нашу децу" није користила никакве увреде према политичким противницима током кампање, те да нису чинили то не претходно

Приметио је да је опозиција негативном кампањом смањила своју подршку код грађана са 16 на 4,5 одсто.

Вучић је позвао грађане да изађу на изборе и гласају по својој савести.

"Да покушамо да будемо уједињени пред тешким стварима, који се стављају пред нас, да наставимо економски развој и реализујемо план Србија 2025", поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана