Вучић: Спреман сам да током саслушања будем на полиграфу

Taнјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је спреман током саслушања о Беливуковој групи буде током саслушања све вријеме прикључен на полиграф.

 

“Спреман сам да то саслушање изведем тако што ћу бити прикопчан на полиграф, гдје сам већ једном био и да се види да ли сам и једну реч слагао или не о сваком од навода. Сигуран сам да је на то спреман и Вулин”, истакао је Вучић.

Предсједник је то рекао одговарајући на питање новинара да ли је подношења пријава против њега и Вулина адекватан начин да одговори на отпужбе чланова криминалног клана и тајкунских политичара и појаснио “када се поднесе пријава против нас, онда морамо да будемо саслушани“.

Каже да када се поставља питање како су они себе довели у ту ситуацију, каже да је то зато што имају политичке противнике који имају много пара, а веома мало морала и дуг стаж на власти и немају никакве резултате осим личног богаћења.

Вучић истиче да ти политички противници сада са медијским партнерима покушавају да изврше притисак на људе који су одговорни и поштени и немају тајне рачуне у земљи и иностранству.

И онда само једна лаж сустиже другу, казао је Вучић.

Нагласио је да је подношење кривичних пријава против самих себе добар начин како би могли да кажу све што имају, као што је било у случају Јовањица, и покажу колики су лажови сви који тврде да су он и Вулин имали било какве везе са групом Беливука.

Каже да су данима он и Вулин, који су се суочили са свим опасностима супростављања једној моћној криминалној групи, урадили све што су могли и успели да победе и дођу до тога да оптужница против Беливукове групе буде верификована и да је суд прихвати.

“Да као држава урадимо свој посао на најбољи могући начин и да наше улице ослободимо присуства таквих криминалаца и убица, који су угрожавали животе људи скоро сваке недеље. Поносан сам на цицњеницу са колико су труда и ангажмана су то припадници БИА и МУП-а успели да изведу храбро и одлучно и успели да постраве уређаје за праћење и прслушне уређаје испод њихових аутомобила, изведу комплетну акцију и да урадимо то потпуно самостално”, навео је Вучић.

Каже да сада имамо резултат којим може да се дичи свака земља у Европи, а то је да у посљедњих седам месеци немамо ниједан покушај мафијашког убиства.

Додаје да се први пут зачудио 2014. колико може безочно и бесмислено да се лаже, када су га брутално нападали када се земља борила са поплавама, како се крало на тендеру за испумпавање воде из “Тамнаве” и како је врх власти уплетен.

Додао је да није могао да спава због тих измишљотина, али да је Светска банка рекла да је све урађено транспарентно и по свим процедурама.

Како је рекао, тада је разумео да није важно шта је истина и да су поједини у стању да објаве најгнуснију лаж.

Вучић је рекао да се исто тако ради да је сада да сви они који знају шта је учинила криминална група која је потекла из Црне Горе и организована из те земље и да за људе који кажу да нису никог убили већ Филипа Кораћа, а да су кућу узели он и Вулин и да то све преносе поједини медији.

“Већ данима ти медији воде кампању како смо ми на било који начин у то умешани, уместо да кажу - алал им вера како су се обрачунали са мафијачима и криминалом. Па слуштате хоће ли нас полиција саслушати, као да полиција и тужиоц не знају шта је истина, а шта није и тако слушате пет дана те лажи и кажете онда - ево унизићемо се јер нас је срамота што вас није срамота што радите сваки дан у тајкунским медијима и партијама”, навео је Вучић.

Јер када се поднесе пријава против нас, онда морамо да будемо саслушани, рекао је Вучић.

Такође је рекао да је научио од шеика Мухамеда бин Заједа да је руководство једне земље увек за њу најважније.

“Да вас погрешан избор вас води у понор, а добар избор вас води у небеса и висине. Довољно до погледате Емирате и Либије и да знате да Либија и данас има пет пута више нафте него Емирати, а погледајте како изгледа Абу Даби и Дубаи, а како Либија”, нагласио је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана