Вучић Шмиту: Народи у БиХ би требало да одлучују уз што мање притисака и мешања са стране

Тањуг
Вучић Шмиту: Народи у БиХ би требало да одлучују уз што мање притисака и мешања са стране

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас са високим представником међународне заједнице за Босну и Херцеговину, Кристијаном Шмитом и поручио му да од њега очекује непристрасан и избалансиран приступ будући да су неријетко представници међународне заједнице једнострано посматрали ствари у Босни и Херцеговини и регион.

Вучић је додао да Србија поштује интегритет и цјеловитост БиХ, баш као и цјелокупност и интегритет Републике Српске у оквиру БиХ, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Републике.

Вучић је исказао став да народи у БиХ би требало да одлучују о својој судбини уз што мање притисака и мијешања са стране, изразивши увјерење да Србија и БиХ у будућности могу неупоредиво брже да развијају своје економске везе и односе.

Како се наводи, Вучић и Шмит су размијенили мишљења о тренутној политичкој ситуацији у региону са нагласком на напретку Босне и Херцеговине и других земаља Западног Балкана према Европској унији.

Шмит је навео да је функционалност државе Босне и Херцеговине неопходан фактор како би се досегао степен на којем јој више неће требати међународна супервизија, као и за напредак ка ЕУ интеграцијама.

Истовремено, Шмит је изразио подршку иницијативама усмјереним ка регионалној интеграцији свих земаља на Западном Балкану, која треба да буде инклузивна и да представља корак напред ка европској интеграцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана