Вучић: Ситуација у вези са динаром на КиМ се није поправила, биће већи притисак на Србију

Танјуг
Вучић: Ситуација у вези са динаром на КиМ се није поправила, биће већи притисак на Србију

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас, у обраћању грађанима, да се ситуација око динара на КиМ ни на који начин није поправила или промијенила на боље упркос покушајима међународних представника и додао да ће притисак на српски народ на КиМ и на Србију бити већи.

 

"Ситуација око динара на Косову и Метохији ни на који начин се није поправила или променила на боље, упркос покушајима међународних представника да помогну по питању тешког положаја српског народа и убеде власти у Приштини да промене своје одлуке", рекао је Вучић у Председништву Србије.

Како је рекао, не постоје никакве назнаке које говоре да ће те одлуке бити промењене.

"И у складу са тим, ми ћемо у наредном периоду бити приморани да доносимо различите одлуке којима ћемо се сналазити или проналазити алтернативна решења за снабдевање новцем, односно исплатом принадлежности, од плата до пензија нашем народу на Косову и Метохији. Ово сам рекао због тога што је сасвим јасно да се никоме по том питању не жури", истакао је Вучић.

Дакле, тај притисак на Албанце неће бити већи, већ ће бити само већи притисак на српски народ и на Србију, додао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана