Вучић: Ситуација у региону озбиљна, биће додатних напада на Србију

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је ситуација у региону јако озбиљна и да се усложњава, као и да ће изборне утакмице у наредном периоду у региону значити додатне нападе на Србију.

Вучић је за ТВ Хепи рекао да се дешавају физички напади на Србе и српску дјецу на КиМ, али и у БиХ и другим мјестима у региону, као и ''да то само значи да морамо да нађемо пут у тој ситуацији и будемо паметнији''.

“На Бадњи дан су напали српску децу и за мене је интересантно да нико, од Еулекса, Американца, Немаца, до УН канцеларије на КиМ, није рекао да су нападнута двојица српских дечака, већ грађани Косова, две особе, нико не може да зкаључи ко је нападач”, рекао је Вучић.

Додао је да су нападнута српска дјеца ваљда била “наоружана” српским бадњим дрветом и да је истина да је на њих пуцано само зато што су Срби и зато што су носили Бадњак.

''То нису рекли'', додао је Вучић.

Са друге стране, каже да су и шеф Еулекса Лар Гунар Вигемарк и сви други били на комеморацији у Рачку, који је апсолутно споран.

Али, нико није осудио то што предсједнику Србије није дозвољено да оде у Јасеновац, гдје су жртве много веће него у Рачку, рекао је Вучић.

Такође, каже да су у Сарајеву напали Србе, па рекли да је “Вучићеви таблоиди праве политизацију тог случаја” и нико не смије да каже да су нападнути само зато што су Срби, рекао је Вучић.

Истакао је да је то зато што желе Србију понижену и на коленима, јер је почела да се диже.

Вучић додаје да постоји матрица лажи и да је он увек главна мета, јер им одговара само слаба Србија.

Додао је да је исто тако и у Црној Гори и да га црногорски предсједник Мило Ђукановић и његови политички истомишљеници стално неосновано отпужују.

“Наше је да покушамо да направимо и умиримо односе, и да покушамо да ти односи буду нешто бољи у региону и са Бошњацима и Албанцима, надам се да је то могуће, али нисам велики оптимиста”, рекао је Вучић.

Додао је да једино Срби не смију да говоре да су неки убијали српску дјецу и ''да још хоће да нас убједе да смо и починили злочине у Јасеновцу, а не Хрвати''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана