Вучић: Ситуација на Космету тешка, незадовољство Срба достиже врхунац

Танјуг
Вучић: Ситуација на Космету тешка, незадовољство Срба достиже врхунац

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас, послије састанка са представницима Срба са Косова и Метохије, да је ситуација на КиМ тешка и да незадовољство и бијес српског народа због кршења и споразума о таблицама и свих осталих споразума, као и свакодневно хапшења Срба, достиже врхунац.

-Имаћемо дуже обраћање следеће недеље, на Велики четвртак или Велики петак. Најпре сам имао консултације и разговоре са најзначајнијим представницима Српске листе и наших органа и представника институција и органа са КиМ. И разговарали смо о свим проблемима и безбедносној ситуацији која је тешка - рекао је Вучић.

Казао је да је његова идеја била да се данас договоре и изађу са ставовима, али да то није било могуће, те сеповукао.

-Договрили смо се да заједнички наставимо да радимо са свим нашим тимовима у наредних седам дана, да бисмо могли да изађемо са заједничким саопштењем - додао је Вучић.

Истакао је да предстоје и избори на КиМ „које су неки заказали за 23. април, а на којима Срби неће учествовати”, као и да предстоје многа друга питања и важне ствари.

-Важно је да смо разговарали и имаћемо тимове на том састанку, а позваћу на састанак, који ће бити у Рашки, и председницу владе и све министре. До тог састанка морамо да договоримо заједничку платформ - навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана