Вучић се састао са Борељом у Минхену

Танјуг
Вучић се састао са Борељом у Минхену

МИНХЕН - Предсједник Републике Србије Александар Вучић сусрео се са високим представником Европске уније за спољну политику и безбједност Жозепом Борељом.

Како је објављено на Инстаграм профилу "#buducnostsrbijeav" састанак је уприличен на отварању 59.Минхенске конференције о безбjедности.

"Кратак сусрет са Жозепом Борељом. Колико сутра очекује нас нови састанак и наставак борбе за очување мира и стабилности целог Западног Балкана", наведно је на Инстаграм профилу.

Како је раније најављено предсједник Србије требало би на маргинама конференције да се сретне и са француским предсједником Емануелом Макроном, њемачким канцеларом Олафом Шолцом, као и са секретаром Сједињених Америчких Држава Ентонијем Блинкеном.

Вучић се претходно на маргинама минхенске конференције састао са министром спољних послова Уједњеног Краљевства и Сјеверене Ирске Џејмсом Клаверлијем, као и са предсједником Владе Грчке Кирјакосом Мицотакисом.

Предсједник је по доласку у Њемачку данас поручио да га чека напоран дан, али и да вјерује да ће се успјешно изборити за интересе Србије и да ће грађанима моћи да саопшти добре вијести неке данас, а неке за седам дана које се тичу Косова и Метохије.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана