Вучић: Само нека ме пусте да положим цвијет у Јасеновцу

Tanjug
Foto: Arhiva

ОСЕЧИНА-Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема проблем са изјавама хрватских званичника, само да га пусте да оде у Јасеновац да положи цвијет жртвама.

„Погледајте шта је све изазвала само једна мала жеља, да положим цвет на Јасеновачки цвет“, рекао је Вучић у Осечини одговарајући на питање новинара да прокоментарише то што хрватски медији наставаљу кампању против њега и што је премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио како постоји могућност дизања оптузнице против њега, те како ће заштитити пилоте оптужне за злочине на Петровачкој цести током акције Олуја 1995. године.

Вучић је рекао да ниједну тешку ријеч нити нешто лоше није рекао ни о коме из Хрватске, као што они говоре о Србији и њему.

„Кажу да ће да хапсе. Због чега? Због речи од 1995. године? Није проблем, ја сам спреман, само да ме пусте да одем до Јасеновца да положим цвет. Такве отпужнице ми можемо 20 против њихових челника да подижемо, то је толико глупо и бесмислено да немам речи да се таквим глупостима уопште неки озбиљан човек бави“, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана