Вучић: Сачувани мир и стабилност, без угрожавања националних интереса

Срна
Вучић: Сачувани мир и стабилност, без угрожавања националних интереса

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је Србија, упркос изазовима, успјела да у тешким условима сачува мир и стабилност, не угрожавајући виталне националне и државне интересе.

Вучић је, поводом годишњице другог мандата на мјесту предсједника државе, рекао да је други резултат на који је поносан драстично повећање животног стандарда грађана Србије и изразио наду да ће бити још много боље.

Он је напоменуо да се мора повећати број прворођене дјеце у Србији.

Вучић је за РТС рекао да је поносан што је Србија на европском путу и што има своју политику.

Он је истакао да се успјело у многим областима - од изградње инфраструктуре, путева и пруга, болница, клиничких центара, до чак и нових енергетских објеката.

“Наше девизне резерве су на историјском максимуму, прешле су 21 милијарду евра, с обзиром на то да смо купили више од једне милијарде евра више девиза него што смо продали”, нагласио је Вучић.

Вучић је навео да је сукоб у Украјини пореметио глобални систем вриједности и политичких правила у свијету, али и Србију довео у тешку ситуацију због специфичности односа са Русијом и додатно отежао ситуацију у региону, јер су сви други покушали то да искористе против Србије.

Вучић је рекао да се никада није борио за сљедеће изборе, те да за четири године не може више да се кандидује.

“Не могу да се кандидујем више и немам проблем са тим и нико због тога неће да мења Устав. Знам своје лимите”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана