Вучић са Шолцом разговарао о литијуму

СРНА
Вучић са Шолцом разговарао о литијуму

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са њемачким канцеларом Олафом Шолцом о све већој потреби за јачањем дипломатских напора у региону с циљем рјешавања бројних питања од значаја за очување мира и стабилности, посебно о промоцији економског повезивања и евроинтеграција западног Балкана.

"Одличан и врло продуктиван разговор са Шолцом о кључним питањима од заједничког интереса, укључујући економску сарадњу, регионалну стабилност и значај јачања веза Србије и Немачке. Разменили смо мишљења о регионалним питањима и наставку разговора у оквиру берлинског процеса", навео је Вучић.

Он је истакао да је било ријечи и о све већим изазовима у погледу енергената и будућности енергетске диверзификације, те да је изразио велико интересовање за литијумски пројекат у Саксонији, чији је циљ да промовише одговорну рударску праксу и подржи прелазак на зелену енергију.

"Нагласио сам да би размена искустава и знања могла да отвори пут за иновативне приступе екстракцији литијума који дају приоритет заштити животне средине и ангажовању заједнице", написао је Вучић на "Инстаграму".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана