Вучић са Пичом: Уједињено краљевство подржава дијалог Београда и Приштине

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са специјалним изаслаником премијера Уједињеног Краљевства за Западни Балкан сер Стјуартом Пичом који је нагласио да ће са партнерима из ЕУ и САД радити на подршци дијалогу Београда и Приштине.

Пич је истакао и да његово именовање представља јасан знак континуиране британске посвећености безбједности, стабилности и економском напретку Западног Балкана, саопштила је прес служба предсједника.

Вучић је поновио да Србија наставља да се залаже за постизање одрживог и обострано прихватљивог рјешења у дијалогу са Приштином, као и да остаје у потпуности посвећена дијалогу као једином путу за рјешавање свих отворених питања. У том контексту, предсједник је изразио очекивање да ће Пич, са својим искуством и познавањем прилика у региону, дати пун допринос и подршку конструктивном наставку дијалога.

Вучић и Пиш разговарали су и о ситуацији у региону, као и о будућој сарадњи у циљу изградње повјерења и заједничког залагања за одрживи мир и стабилност на Западном Балкану. Вучић је истакао да Србија, као иницијатор бројних пројеката који за циљ имају повезивање у региону, озбиљно и одговорно приступа свим питањима од значаја за јачање међусобне сарадње, економског напретка и изградње повјерења, наводи се у саопштењу.

Он је рекао да је регионална сарадња један од спољнополитичких приоритета Србије, која је покретач не само иницијативе „Отворени Балкан“ која омогућава слободно кретање људи, роба, услуга и капитала, већ и великих инфраструктурних пројеката који ће подићи квалитет живота свих грађана региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана