Вучић: Тражићу од БИА да се заштити гасовод цијелом дужином

Г.С.
Вучић: Тражићу од БИА да се заштити гасовод цијелом дужином

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да би Србија остала и без струје и без гаса када би био уништен гасовод Турски ток и најавио да ће тражити од БИА и полиције да заштите гасовод у Србији од могућих диверзија.

- Нико у медијима није примјетио, а пише да је председник Путин данас рекао да је неко покушао да уништи Турски ток и да спријечи даљи доток гаса. Да се то догодило не знам шта би радили, то би значило да не бисмо имали струје, јер не би радиле гасне електране , ТЕТО Нови Сад, Зрењанин и ТЕТО Панчево. То би значило да нема гаса, ничег нема без обзира на наше резерве које су највеће у историји - рекао је Вучић новинарима послије разговора са предсједником Уједињених Арапских Емирата Мохамедом бин Зајед Ал Нахјаном.

Он је указао да би то значило да би без струје и гаса Србија остала шест мјесеци.

Како је подсјетио, само Београд троши три милиона кубних метара гаса, а на дневном нивоу долази шест милиона кубних метара, што је редовна транша.

Вучић је рекао да ће тражити додатне информације од руске стране о покушају да се уништи Турски ток и да ће тражити да се гасовод додатно заштити цијелом дужином у Србији.

- Разговарао сам са БИА, разговараћу и са полицијом да се дижу хеликоптери и заштити од потенцијалних диверзија. Ово се плашим дешавало у Црном мору, а не код нас, али оно што можемо ми ћемо да урадимо - рекао је Вучић уз поруку да слиједи као што је и најављивао велика борба.

Вучић: Са милијардом из УАЕ потпуна ликвидност Србије

Предсједник Србије Александар Вучих рекао је вечерас да ће кредит од Уједињених Арапских Амирата у износу од милијарду долара бити на располагању дан пошто се обави ратификација споразума и да ће тиме бити обезбјеђена потпудна ликвидност земље.

На питање Тањуга да ли су средства кредита од УАЕ на располагању и када ће бити, Вучић је одговорио да јесу, али да Србија мора да обави још неке своје техничке ствари и да то ратификује и да ће дан послије тога имати средства.

“Толико је велики пријатељ ове земље Шеик Мухамед да се љутио на своје људе мислећи да су они успоравали, али нису, ми смо”, рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија у овом тренутку има двије милијарде и 200 милиона у еврима на свом рачуну.

“Дакле потпуна ликвидност без проблема. Када дође и та милијарда на рачун Републике Србије онда вам је јасно да имамо велику ликвидност”, истакао је Вучић послије разговора са предсједником Уједињених Арапских Емирата Мохамедом бин Зајед Ал Нахјаном који борави у једнодневној посјети Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана