Вучић са Кришто: Потврђени добри односи Србије и БиХ

Танјуг
Вучић са Кришто: Потврђени добри односи Србије и БиХ

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су на састанку са предсједавајућом Савјета министара Борјаном Кришто у Минхену потврђени добри односи Србије и БиХ, те разговарано о потенцијалима за сарадњу двије земље и додатним могућностима за њено јачање.

Вучић је на "Инстаграму" навео да је са Кришто у Минхену, на маргинама Конференцији о безбједности, имао срдачан сусрет.

Вучић је објавио да се данас састао и са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен са којом је разговарао о важним свјетским и регионалним темама, као и са европским комесаром за буџетска питања Јоханесом Ханом.

Он је навео да је са Ханом разговарао о агенди раста ЕУ за Балкан као плану који је намијењен економском расту региона, убрзању реформи и улагању које у знатној мјери може да унаприједи процес проширења и чланства Србије и земаља региона у ЕУ.

Вучић се састао и са шефом британске дипломатије Дејвидом Камероном са којим је размијенио мишљења о актуелним изазовима спољне и безбједносне политике и о ситуацији на Балкану.

Како је истакао, одличан и продуктиван састанак имао је са предсједником ЕБРД-а Одил Франсоа Рено Басо са којом је разговарао о начинима за додатно јачање српске економије, развоју инфраструктуре и привлачењу страних инвестиција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана