Вучић: Са Хрватском ће бити бољи односи када схвате да је Јасеновац срамота

Танјуг
Вучић: Са Хрватском ће бити бољи односи када схвате да је Јасеновац срамота

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да ће односи са Хрватском бити бољи када схвате да је Јасеновац срамота, а не нешто што би требало да се заборави.

Он је то рекао ТВ Пинк говорећи о односима у региону и додао да мисли да су односи са Црном Гором нешто бољи него раније, са Мађарском и Северном Македонијом најбољи у историји, а да „нам Бугари замерају, јер смо популарнији од њих у Северној Македонији“.

- Са Албанијом имамо пристојне односе колико је могуће. (Премијер Албаније Еди) Рама није био на недавном сајму вина, али албански представници јесу и нека њихова вина су добила награде - рекао је Вучић.

Рекао је да не жели да коментарише протјеривање хрватског дипломате из Србије и да је то ствар надлежних органа.

-Ја то нисам ни поменуо и нисам хтео о томе да говорим, зато што сам мислио да је то питање професионалног односа. Две озбиљне службе какве су Српска и Хрватска - рекао је он.

Он је додао да не жели да коментарише изјаву Војисава Шешеља који је говорио на ову тему и додао да само мисли да је срамота за оне људе који су то урадили.

-Нећу да говорим о именима. Нема никакве сумње да онај који интересе своје земље даје у руке некој другој земљи, посебно оној која се не понаша пријатељски према вашој земљи. Надлежни органи морају да виде где постоји кривац, а да ли је срамота, па свакако да јесте  - рекао је он.

Предсједник Србије је прокоментарисао и садашњу власт у Хрватској, гдје предсједник и премијер нису у истој политичкој партији и додао да би ситуација код у Србие била много гора.

- Код нас би било много горе, тако да не знам шта бисмо могли да постигнемо. Многи министри живе за то да праве кампање, неки људи се мењају - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана