Вучић са Харченком о посјети Моксви и разговору с Путином

танјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком о припремама за предстојећу посету Руској Федерацији и састанку са председником Владимиром Путином, као и о заједничким српско-руским пројектима и актуелним регионалним и глобалним питањима.

 Вучић је истакао колико је важна његова предстојећа посјета Москви, имајући у виду углед и утицај Русије и предсједника Путина на свјетској политичкој сцени, као и у свјетским економским токовима, саопштила је прес служба предсједника Републике. Амбасадор Боцан-Харченко је рекао да је увјерен да ће и ова посјета бити успјешна, као и све претходне, с обзиром на пријатељске односе и добру сарадњу двије земље.

 Саговорници су оцијенили да се предстојећом посјетом предсједника Вучића наставља изузетан политички дијалог Србије и Русије, који је из године у годину све интензивнији, те да представља израз обостране жеље за свестрани напредак сарадње између двије земље.

Вучић је рекао да Путин разумије положај Србије и поновио захвалност за подршку по питању Косова и Метохије, односно територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Вучић и Боцан-Харченко разговарали су о активностима након одржане сједнице Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и посјете потпредсједника руске Владе Јурија Борисова.

Предсједник Србије је нагласио да се реализација заједничких инфраструктурних и енергетских пројеката реализује у складу са роковима, те да се паралелно ради и на другим конкретним приједлозима за ближу сарадњу у бројним областима од обостраног интереса. Осим о билатералним односима, Вучић и Боцан-Харченко разговарали су и о актуелним питањима у региону и свијету, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана