Вучић: Ријешићемо проблеме око пројекта “Бук Бијела”

Срна
Вучић: Ријешићемо проблеме око пројекта “Бук Бијела”

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија наставити да се бори за енергетску безбједност, да ће у наредном периоду “куповати много тога у региону” и додао да ће ријешити све проблеме око пројекта “Бук Бијела”.

“Не дају нам да радимо јаке пројекте, али да не прозивам никог по политичкој основи. Решићемо ми те проблеме”, рекао је Вучић и додао да га боли глава када размишља о ауто-путу према Сарајеву које неки блокирају.

Вчић је рекао да ће за неколико дана у систем бити пуштен блок Б Термоелектране “Обреновац” са 670 мегавата и да Србија више неће морати да узима струју од Републике Српске, коју ће вратити, те за то захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Он је поручио да у Москву на разговор са предсједником Русије Владимиром Путином иде да тражи најбоље за Србију и када је ријеч о цијени гаса и о количинама јер од гаса зависи живот цијеле земље и будућност страних инвестиција.

“Ми ћемо тражити три милијарде метара кубних гаса. Потребна нам је сигурност, јер већ сад смо почели да користимо резерве из Банатског Двора”, рекао је Вучић.

Он је навео да је цијена гаса на свјетском тржишту до данас била 960 долара, а да је од данас скочила на 1100 долара.

“Србија данас набавља по 270 по дугорочном уговору, замислите да плаћамо 960 долара. Молдавија данас плаћа 460 долара. Борићемо се за најбоље”, поручио је предсједник Србије.

У осврту на успјех српске фудбалске репрезентације која се директно квалификовала за Свјетско првенство у Катару 2022. године, Вучић је навео да ће Србија наставити да улаже у спорт и спортску инфраструктуру и нагласио да је фудбалере у Лисабон на меч са Португалијом испратио поруком да побиједе, нагласивши да је за Србију важно да побјеђује на свим пољима.

“Нама је потребан победнички менталитет. Ја идем у Москву да тражим најбоље. Суштина је да подижете лествицу, да идете високо. Ако идете да победите и верујете да можете онда идете даље”, рекао је он.

Говорећи о инцидентима који су пратили покушај уништавања мурала генарала Ратка Младића у Београду, Вучић је рекао да људи морају да размишљају зашто се то ради и шта је намјера оних који иза свега тога стоје, те да је питање зашто то нису урадили раније него у тренутку када је Србија почела да добије позитивне оцјене.

“Желе да пошаљу оцену да Србија брани ратне злочине”, рекао је Вучић.

Он је навео да Србија у задње вријеме улаже велики новац и у изградњу и обнову болничке инфраструктуре, да је током пандемије вируса корона пружила најбоље услове лијечења за све, а да је само у овој години обезбиједила лијечење за 118 плус 28 малишана, обољелих од ријетких болести у иностранству.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана