Вучић: Реакције Приштине говоре да су планирали сукобе на КиМ

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да реакције Приштине говоре да су све вријеме планирали и жељели инциденте и сукобе на сјеверу КиМ, као и понижење спрског народа.

На питање новинара како коментарише то што је Курти најавио замјену за Србе који су поднијели оставке и расписивање избора у четири српске општине на сјеверу КиМ, Вучић је рекао да ће за викенд ншто више говорити на ту тему.

"Ја ћу тамо за викенд да говорим нешто више о свему, наредних дана провешћу у Паризу где ћу се састати са Борељом и Лајчаком и верујем са председником Макроном, видећемо какви ће још сусрети у Паризу бити, и са министром спољих послова Холандије и мађарском председницом, пошто се тамо одржава Форум за мир", навео је он.

Вучић је подсјетио да је отказао посјету Египту и додао да је отказао и посјету Катару и да не може да иде на отварање фудбалског првенства нити да прати утакмице наше репрезентације због ситуације у земљи.

"Али, на ово морам да идем да разговарамо о ситуацији на КиМ и да видимо шта је то што можемо да урадимо како бисмо умирили тензије. Не могу да одговарам на све што ти људи раде (Приштина), али њихове реакције и после свега говоре да су уствари све планирали и желели инциденте и сукобе и понижење српског народа, не одустају од противправне пререгистрације возила", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана