Вучић: Радићемо беспилотне летелице и дронове

Танјуг
Вучић: Радићемо беспилотне летелице и дронове

БЕОГРАД - Предсjедник Александар Вучић изјавио је данас послије састанка у Дому Гарде Војске Србије на Топчидеру, гдје су му представљени резултати анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске за 2022. годину, да ће се војска у нарендом периоду усредсредити више на беспилотне летелице и дронове домаће производње, као и да ће се радити додатно на снажењу и јачању наших специјалних јединица.

"Ја ћу на Дан државности издати наредбу као врховни командат, а затим и начелник Генералштаба расписати конкурс за пријем младих момка и девојака у специјхалне јединице, до 5.000 људи", рекао је Вучић.

Оне је истакао да је циљ додатно снажење и јачање наших истакнутих специјалних јединица.

"Имали смо информисање о оперативним и функционалним способностима Војске Србије и сагледали све недостатке и сагледали све око додатног опремања и наоружавања и планове и у претходној и за ову годину.

Морамо много више да се определимо за добијање нових средстава из одбрамбене индустрије Србије, као што смо испоручивали Пасарсе, Милоше , мале Лазаре и Гвоздике и друго, тако ћемо и на беспилотне летилице и дронове пре свега домаће производње, да се усредсредимо и много тога да уложимо у даљи раст животног стандарда припадника војске", рекао је Вучић.

Каже да смо имали први пут послије много деценија већи број примљених него оних који су напустили војску у последње двије године. Вучић је додао да је зато ове године повећање плата за Војску 25 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана