Вучић: Прво ЗСО, па разговори у Бриселу о свему другом

Танјуг
Вучић: Прво ЗСО, па разговори у Бриселу о свему другом

КУРШУМЛИЈСКА БАЊА- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да може једино да иде туристички у Брисел све док не буде основана Заједница српских општина.

На питање новинара да прокоментарише најаву Жозепа Бореља да ће позвати њега и Куртија у Брисел како би, како је рекао, изгурали "план", Вучић је рекао:

"Видео сам изјаву, могу да гурају шта хоће, али морају да кажу шта је смисао тога, никада нисам избегао разговор ни о чему, ни по којем питању - пре тога ЗСО. Ако мислите да ме зовете у Брисел и да ме наговорите да кажем ЗСО истовремено са не знам чим или после не знам чега - немојте да ме зовете. Зовите ме да дођем туристички, а нисам заинтересован, био сам у Бриселу 200 пута. Ако ме зовете, обавестите ме да су испоручили ЗСО, када то испоруче долазим да разговарам о свему другом", поручио је Вучић.

Напоменуо је да ће доћи и туристички ако хоће, како Србија не би била крива за нешто.

Али, очекујте од мене да прихватим промјену приступа која је већ догворена, истакао је Вучић.

На питање новинара да прокоментарише то што је Аљбин Курти  избројао да у Србији постоје 11 предсједника општина који нису српске националности, а да Србија њима не даје националне асоцијације, Вучић је  рекао да је то "будалаштина и безобразлук".

"Курти би хтео да поистовети државно-поправни статус Сбије и онога што он назива република Косово, али ми управо имамо разговор зато што то није исто. Нема  шта он да разговара о централној Србији, имамо једну тему о којој разоврамо и то је једина тема на столу. Али, када је неко мислио да има право да буде бахат, јер има велике и моћне заштитнике... Ти бесмислени трикови ни код мене, ни код било кога другог ко се озбиљно бави својим послом, не пролазе", поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана