Вучић: Протекла ноћ најгора до сада по броју мртвих, имамо ново жариште

Танјуг
Вучић: Протекла ноћ најгора до сада по броју мртвих, имамо ново жариште

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да протекла ноћ била једна од најгорих по броју умрлих у Србији због вируса корона, и то прије свега због уласка вируса у Геронтолошки центар у Нишу.

- За нас је претходна ноћ била ужасна. Можда најтежа по броју мртвих. Видећемо како ћемо јутрос проћи. То је пре свега због онога што се десило у Нишу - нагласио је у изјави за Пинк.

Поручио је онима који потцјењују болест да је „она као да је створена да нападне наше родитеље“.

- Уз све то има младих које су жртве, јер се не јаве на време или имају друге додатне болести, корона разара организме старијих људи - објаснио је он.

Указао је да се на малом мјесту видјело шта изазива корона, додајући да је направила помор у Нишу.

- Сваког дана што слушате о пет мртвих, до јутор је више од тога, а међу мртвима увек имате из Геронтолошког центра у Нишу. То ће бити случај и у данима који долазе. Замислите да нисмо водили рачуна о старијима како би било. У Нишу нам се догодила катастрофа. Срећом то је било на једном месту. Можда је корона ушла у два до три објекта. У Великој Британији и другим земљама било је на хиљаде мртвих иласком короне у старачке домове- подвукао је Вучић.

Вучић је казао да није готово, иако је лакше, јер се по броју заражених види да се епидемија смирује, али се појавило ново жариште - Неготин.

- Можете мапу Србије направити по броју долазака наших грађана из иностранства. У Србију је више људи ушло него у Румунију која има бројнију дијаспору. Можете направити зачно мапу по томе одакле су људи дошли и видећете где је највише проблема било од Ваљева, преко Параћина, Ниша, Смедереца, Пожаревца, Бора - објаснио је Вучић.

Рекао је да Србија не крије број заражених и умрлих, да неће да тестира мали број.

Међутим указао је и да, када се упореди број мртвих у марту прошле и ове године, ове имамо мање умрлих, а то је зато што су остајали код куће, чували се од многих других ствари и водили рачуна о имунитету.

Указао је да је држава учинила све, те и обезбиједила снбдијевеност радњи, рекавши да је сваки пут пред полицијски час било удара на радње, а није недостајао ниједан производ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана