Вучић: Приштина не жели да испуни своју обавезу, надам се да ће се разговори наставити

Танјуг
Вучић: Приштина не жели да испуни своју обавезу, надам се да ће се разговори наставити

БРИСЕЛ- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Приштина не жели да испуни своју обавезу од прије 10 година и да је то било јасно од почетка када је представљен нацрт статута Заједнице српских општина.

"Био сам веома забринут, јасно је да Приштина не жели сада да испуни своју обавезу од пре 10 година. Данас смо први пут дошли до зида и било је јасно од тренутка када је представљан нацрт управљачког тима. Начин на који су покушавали да унизе две жене које су то чиниле, до њихове реакције после тога, да је то за њих неприхватљиво, да није у складу са њиховим уставом, да не желе нову РС, иако се у свим члановима јасно позива на претходно договорене чланове из 2013. и 2015. Нема ниједне тачке што није договорено или потписано",  рекао је Вучић новинарима у Бриселу.

Надам се да ће разговори бити настављени, али да ћемо моћи да пронађемо рјешења у будућности, додао је Вучић.

"Чућете безброј изговора, али суштина је ово: ЕУ је изашла са својим предлогом, ја сам прихватио тај предлог, али Приштина је и то одбила", рекао је Вучић.

Додао је да се нада да ће неко утицати на Приштину да промијени ставове "или смо у противном у ћорсокаку".

"Надам се да ћемо до наредне рунде на техничком нивоу, да ли ће то бити 18, 20. или двадесет и неког маја, да  ли ће бити реакције које би могле да утичу на промену ставова, у противном смо у ћорсокаку", рекао је Вучић.

Он је истакао да није оптимиста, али може да обећа у име Србије да ће дати све од себе да се сачува мир.

Изразио је наду да ће се разговори наставити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана