Вучић: Приштина не мора да троши паре на авион до Брисела - нећемо признати Косово и Метохију

Танјуг
Вучић: Приштина не мора да троши паре на авион до Брисела - нећемо признати Косово и Метохију

БЕОГРАД- Рамуш Харадинај може одмах да окрене свој авион и не троши керозин ако у Вашингтон иде по коначни споразум, јер тога неће бити тамо, поручује предсједник Србије Александар Вучић.

Бивши премијер привремених косовских институција и лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај, изјавио је да састанак лидера Београда и Приштине 2. септембра у Белој кући треба да донесе коначни споразум о "реципрочном признању унутар постојећих граница", на шта Вучић поручује да у Вашингтону може бити разговора само о утврђеним темама.

- Идемо у Вашингтон да разговарамо о утврђеним темама. Можемо да разговарамо о свакој теми, али да они добију све, а ми ништа, и да их признамо, тај филм неће гледати - рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он истиче да је "свашта могуће", али док је он при свијести - тако нешто се неће догодити.

Рекао је да предстојећи разговори свакако неће бити лаки.

Што се српских светиња на Косову и Метохији тиче најавио је да ће то бити тема разговора у Бриселу.

Указао је да Србија не може да гарантује њихову безбједност, када нема власт послије повлачења војске и полиције, а није је имала ни током рата једним дијелом.

- Сталним указивањем и великом борбом увјерен сам да ћемо бити у стању да сачувамо наше свјетиње - рекао је он.

Александар Вучић поручио је данас "политичарима и тајкунима који су, уложили много у разарање српске наменске индустрије", да се "не радују прерано, јер ће та индустрија и српска војска бити још јаче".

Вучић је поручио да ће "страсти и емоције појединих политичара и критичара које постоје захваљујући друштвеним мрежама, људској природи, али и неким грешкама људи на власти остати за нама, док ће се на крају памтити дела".

Међу њима су, додаје, завршетак Храма Светог Саве, споменик Стефану Немањи, фонтана на Славији, зграда Железничке станице, путеви и пруге широм Србије...

- На крају су дела оно што се мери и ја сам на та дела веома поносан, а ти људи нека измере шта су све урадили против своје државе. Сигурно је да неће успети да сруше ни Телеком, ни Стефана Немању, ни Светог Саву, ни било шта друго - рекао је Вучић.

- Мале душе имају проблем са великим стварима, посебно са великим душама и великим сновима и људима, какав је био и Стефан Немања - рекао је Вучић, одговарајући на критике поводом споменика Стефану Немањи да "мале душе лече комплексе великим споменицима".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана