Вучић: Приштина хоће пре америчких избора да испровоцира сукобе

Танјуг
Вучић: Приштина хоће пре америчких избора да испровоцира сукобе

ВРБАС - Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Приштина жели да искористе прилику и прије америчких избора испровоцира сукобе на Косову и Метохији, како би увукли Србију у сукоб са НАТО-ом.

"И немајте никакве сумње да им је то један од циљева и главни циљ. Зато што знају да после децембра питање је како и на који начин ће моћи да реагују и шта ће моћи да, колико ће моћи да провоцирају", рекао је Вучић за РТС у Врбасу, где обилази завршне радове на железничкој станици "Врбас Нова", на питање новинара да прокоментарише најаве Приштине да ће отворити мост на Ибру и протесте Срба због тога.

Додао је да Приштину не интересује дијалог и да им је јасно да међународна ситуација у свијету убрзава процесе за које су у Приштини мислили да ће бити ограничени или лимитирани. 

"Видели сте врло оштро, јасно и недвосмислено упозорење (Ричарда) Гренела, који ће свакако бити један од врло блиских сарадника могућем будућем председнику Трумпу. Али и да се то не догоди, нисам сигуран да и данашња, а и евентуална или потенцијална будућа демократска влада у САД жели да трпи и толерише дуго времена овакво понашање", оцијенио је Вучић. 

Навео је да зна колико је тешко нашем народу на Косову и Метохији и поручио да ће држава Србија примити значајан број људи одатле у здравствене и просветне установе  како би могла додатно финансијски да им помогне. 

"И оно што сам увек говорио, то је да погрома неће бити. А да је тешко стање, знам, то ме боли, брине и мучи свакога дана. Али морамо да водимо паметну, озбиљну, одговорну и мудру политику", закључио је предсједник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана