Србија припремила протестну ноту Турској

ГС
Србија припремила протестну ноту Турској

СРБИЈА - Министарство спољних послова припремило је протестну ноту за Турску, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић је на конференцији за медије рекао да ће вечерас бити донесена одлука о томе да ли ће протестна нота Турској бити уручена.

- Свакако не доживљавамо као пријатељски потез изјаву која је дата у разговору са Вјосом Османи и чињеницу да је Реџеп Тајип Ердоган рекао да ће не питајући никога Турска увијек самостално донијети одлуку о пријему Косова у чланство НАТО-а - нагласио је Вучић.

Турски предсједник Реџеп Тајип Ергодан рекао је да ће његова земља подржати чланство Приштине у НАТО-у, те да им за то није потребна ничија сагласност.

- Као важна земља НАТО-а, не видимо да је наопако то што подржавамо косовски процес. Не треба нам ничија дозвола да подржимо чланство Косова у НАТО-у. Како смо добили мандат за признање Косова, тако ћемо предузети кораке да подржимо чланство Косова у НАТО-у - рекао је Ердоган у Анкари на заједничкој конференцији са предсједницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, преноси РТС.

Ердоганова изјава услиједила је након што је Османијева затражила подршку за чланство у НАТО-у.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана