Вучић: Приоритет мир и стабилност на западном Балкану

ГС
Foto: rtrs.tv

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас шефа Мисије ОЕБС Јана Братуа, са којим је разговарао о модалитетима сарадње у процесу демократизације, као и заједничком доприносу одржању мира и стабилности у региону.

Они су разговарали и о регионалној ситуацији и сагласни су да је приоритет да на западном Балкану буду одржани мир и стабилност, преноси РТРС.

С тим у вези су разговарали и о ситуацији на југу Србије, а Вучић је захвалио за помоћ Мисије ОЕБС у договору Министарства просвјете и Националног савјета Албанаца око уџбеника на албанском језику за основне школе, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић је нагласио да Србија цијени подршку Мисије ОЕБС у свеобухватном реформском процесу, која подразумијева и стручну помоћ у областима попут медијских слобода и владавине права, као и у јачању људских и мањинских права и другим активностима.

Саговорници су сагласни да је важно да активности Мисије ОЕБС буду планиране са надлежним државним институцијама, како би биле у складу са стварним потребама земље на њеном реформском и европском путу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана