Вучић примио винара Срђана Петровића из Велике Хоче и његову породицу

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас у Београду винара Срђана Петровића из Велике Хоче и његову породицу, којој су власти самопроглашеног Косова недавно отеле 42.000 литара вина.

Петровићи су захвалили Вучићу што је, како су навели, био уз њих током драме коју су проживљавали прије четири дана, истичући да им је много значила подршка коју су добијали од Срба са свих страна.

Вучић је Петровићу, његовој жени, двојици синова и кћерки захвалио што живе на Косову и Метохији и одао им признање за држање које су показали приликом акције косовске полиције.

"Колико је вама било тешко, нама је, чини се, одавде било још теже због те немоћи. Али, нема Србина који није био поносан на вас, како сте се држали", рекао је Вучић Петровићима.

Он је показао флашу "црвеног метохијског вина", коју је добио на поклон од Петровића, на чијој се етикети јасно види натпис "Велика Хоча, Косово и Метохија, Република Србија".

Породици Петровић је полиција самопроглашеног Косова 8. децембра насилно отела 42.000 литара вина и ракије из њихове породичне винарије.

Драма је трајала два дана током којих је кућа породице била под окупацијом.

Царинска служба самопроглашеног Косова донијела је одлуку о пљенидби 42 тоне вина и ракије у власништву Петровића, једне од најстаријих великохочанских српских породица.

Из царинске службе самопроглашеног Косова саопштено је да је одлука донесена након што је, током рутинске контроле у једној продавници у власништву Србина у Великој Хочи откривено "да се алкохолна пића продају неовлаштено".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана