Вучић примио српску дјецу из региона

Танјуг
Вучић примио српску дјецу из региона

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас српску дјецу из региона у згради Генералног секретаријата предсједника Републике на Андрићевом венцу.

У Београду је јуче отворен први од шест љетњих кампова кроз које ће до 29. августа проћи 800 српске дјеце из региона узраста од 12 до 18 година.

У првом кампу ће током пет дана боравити 90 деце из Куманова из Сјеверне Македоније, а након њих у Београд стижу и дјеца из Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Програм боравка дјеце у Београду укључује обилазак Народног музеја, Музеја Николе Тесле, Музеја илузија, Храма Светог Саве, Аде Циганлије - града на води, Авале, Народне Скупштине, Музеја Југославије, Ботаничке баште Јевремовац, фудбалских клубова Црвена Звезда и Партизан.

Дјеца ће током боравка имати прилику и да учествују у разним спортским активностима и да погледају неколико позоришних представа и биоскопских пројекција.

За кампове је издвојено укупно 27 милиона динара, а програм заједнички спроводе Удружења “Едукатива плус”, “Нова иницијатива младих за бољу будућност”, “Инклузивни покрет” и “Развојни центар Војводине”, у сарадњи са кровним организацијама Срба из региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана