Вучић: Приметили смо дејства извиђачких ваздухоплова са и без посаде из свих праваца

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Војска Србије примијетила дејства ваздухоплова са посадама и без посаде и дронова са извиђачким намјерама према Србији без прелажења границе, као и да је то појачано из свих смјерова.

Он је послије сједнице проширеног колегијума начелника Генералштаба у касарни "Бањица 2"  рекао да је примјећено подизање албанских "Бајрактара" из правца Ђаковице 5. и 20. јуна до висине 5.800 метара са намјером извиђања позиције Војске Србије.

"Такође шведско немачки авиони су радили снимке не са територије која је под контролом Војске Србије, већ са других територија које нису под контролом Србије, али праве веома прецизне снимке због присуства безбедносних и војних снага на терититорији централне Србије", рекао је Вучић.

Како је рекао, наставићемо да радимо убрзано, да радимо више и боље и да будемо много јаснији у поруци одвраћања потенцијалног агресора на нашу земљу.

Истакао је да ће и намјенске фабрике морати да раде више, а не да се баве политичарењем.

"Мораћемо да повећавамо људство у војсци на позицијама оних који могу да носе пушку и помогну земљи у њеној одбрани", рекао је Вучић.

Вучић је поручио да Србија жели мир и да ће га увијек жељети и чувати.

"Али, да бисмо мир могли да сачувамо, морамо да имамо довољно јаку војску која ће да одврати сваког потенцијалног непријатеља", рекао је Вучић.

Он је додао да се много новца улаже у војску и оцијенио да су примања војника "никада већа" и да су реалне плате, како каже, 40 до 50 одсто веће од основне плате.

"Много новца држава Србије улаже и тражимо највиши степен припремљености, морала и оспособљености за потенцијалну одбрану земље и за свеукупно одвраћање агресора", закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана