Вучић: Прихватио сам да идем у Брисел, али Курти има “паметнија” посла

Srna
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је прихватио да иде у Брисел на наставак дијалога са Приштином, али је проблем што на то није пристао премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

"Понудили су ми један датум да идем у Брисел, али је Курти имао `паметнија посла`, јер купује време. Он мора да обави прљави посао пре него што се закаже други термин", рекао је Вучић новинарима током обиласка реконструисаног пута од Великих Радинаца до Сремске Митровице.

Он је навео да је Србија изложена великим притисцима, нарочито о питању Косова и Метохије, гдје су јој, како је рекао, везане руке из много разлога.

"Морате да водите рачуна и да вам деца у Великим Радинцима буду задовољна, а деца на Косову и Метохији безбедна. Имамо неодговорне људе у Приштини, наше је да чувамо мир, али они морају да знају да је време прогона и протеривања српског народа без одговора српске државе давно прошло. Српска држава ће штитити и чувати свој народ, штити своју земљу", рекао је Вучић.

Говорећи о инвестицијама у инфраструктуру, Вучић је најавио наставак градње путева, наводећи Фрушкогорски коридор, који ће повезати Руму са Новим Садом, због чега ће се, према његовим ријечима, градити и дионица која ће Велике Радинце повезати са Фрушкогорским коридором.

"Већ за месец дана отварамо ауто-пут Рума-Шабац и нећете морати да пролазите кроз насељена места и да губите време, већ да идете директно до Београда и Шапца. У Митровици морамо још да додамо 17.000 квадрата за болницу и дом здравља, што је улагање од 30 милиона евра, али то је важно за људе у овом делу Србије", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана