Вучић: Прихватићемо најтеже случајеве обољелих из Републике Српске

Срна
Вучић: Прихватићемо најтеже случајеве обољелих из Републике Српске

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да ће и поред мјере затварања граничних прелаза за путнички саобраћај Србија прихватати најтеже случајеве обољелих од вируса корона из Републике Српске и да ће извозити брашно и за Српску, односно БиХ.

"Спремни смо да извеземо брашно и за Црну Гору и за Северну Македонију", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да изналази начин да снабдије Србе на Космету.

"Данас смо примили на лечење једно лице са Космета", рекао је он

Предсједник је поручио да ће снабдијевање трговина робом широке потрошње бити настављено и да нема разлога за панику и поновио потребу да грађани остану дисциплиновани, констатујући да је у протекла три дана од када је Влада Србије увела строге мјере, посебно забрану кретања старијим спасено на десетине хиљаде живота.

Вучић: Од сутра затварање граничних прелаза за путнички саобраћај

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да се затварају сви гранични прелази у Србији за све врсте путничког саобраћаја због пандемије вируса корона.
"Сем транспортних камиона нико не може да уђе на територију Србије", рекао је Вучић на конференцији за новинаре, прецизирајући да ће гранични прелази за друмски, жељезнички и ријечни саобраћај бити затворени од сутра ујутро у 8.00 часова.

Вучић је навео да је ушло 71.180 држављана Србије, првенствено из Њемачке и Аустрије и да је то огроман проблем за земљу.

Предсједник Србије је рекао да се од момента када у једној земљи буде више од 100 регистрованих, а Србија сада има 103 случаја, раст креће геометријском брзином, те је стога дисциплина од пресудног значаја.

Он је навео да се Србија континуирано снабдијева медицинском опремом и да чини све да збрине све пацијенте и обезбиједи довољан број респиратора и кисеоника.

"Разговарао сам данас са српским чланом Председништва БиХ /Милорадом Додиком/ и Српска има мало респиратора. Ми набављамо и ове транспортне респираторе", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је навео да су капацитети инфективне клинике у Београду сада попуњени и да ће нови пацијенти бити упућивани на Клинику "Драгиша Мишовић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана