Вучић позвао Кривокапићеве кћерке да се врате у Србију

Танјуг
Вучић позвао Кривокапићеве кћерке да се врате у Србију

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић одбацио је данас наводе да из Србије стижу поруке у Црну Гору које нису ни братске, а ни пријатељске и позивајући ћерке црногорског премијера Здравка Кривокапића да се врате и живе у Србији поручио им да ће им та држава гарантовати пуну безбједност.

Вучић је одговарајући на питање новинара, након церемоније обиљежавања завршетка радова на конструкцији Куле Београд, изнио, како је рекао, чињенице које говоре у прилог томе да Србија није учинила ништа лоше Црној Гори у претходних неколико година, за разлику од Подгорице.

-Јесмо ли ми признали независност Боке Которске, Рожаја или неког другог дела Црне Горе, јесмо ли прихватили да се отцепи неки део Црне Горе и рекли зарад европских интеграција ми ћемо да прихватимо тај део Црне Горе као независтан - нисмо, они јесу, признали су независност Косова - казао је Вучић.

Додаје да је из Подгорице протјеран српски амбасадор и то зато што је, како каже, написао о Мојковачкој бици оно што су историјске чињенице и оно са чим се данашње црногорско руководство саглашавало у том тренутку.

-Ми смо њима дали вакцине, а они су део вакцина уместо да дају народу, Албанцима на Косову, што бих и ја учинио, дали, да би понизили Србију оружаним снагама, војсци Косова – каже ом.

Наводи и да са 400 вакцина, колико су дали војсци Косова, ништа нису помогли јер је то за 200 људи.

-Али, дали су војсци Косова која је против међународних закона формирана супротно Резолуцији 1244 да би додатно понизили Србију - нагласио је Вучић.

Како каже, све што је рекао су чињенице, којима се и они у Црној Гори хвале.

Када је ријеч о нападу у једном дневном листу у Србији на Кривокапићеве ћерке, предсједник Србије истиче да је апсолутно против напада на породицу, не само Кривокапићеву, већ свачију.

-Шта хоћете, да се мешам у рад новина, тада бисте о мени говорили као о диктатору. Да ли се слажем са тим, не, али ви оптужујете Србију због писања таблоида - казао је он.

Истиче да је он сваког дана на црногорским насловним странама и додаје да му је нападана породица безброј пута.

-Мене су оптужили пре неки дан у званичним новинама црногорксе власти за државни удар и то као зато што сам ја нешто дојавио патријарху, а нисам ни знао да Кривокапић долази да се нађе са патријархом - указао је Вучић.

Истиче да ће Кривокапићевим ћеркама држава Србија гарантовати пуну безбједност, али додаје да је требало да о њиховој, како тврде, угрожености обијавесте државне органе Србије, а не да правит представу за јавност.

-Представу за јавност по ономе што пише у црногорским медијима могу да правим сваки дан и могу и син и ћерка и цела фамилија свакога дана да ми издају саопштења по том питању, а нећу да говорим о тајкунским медијима у Србији који свакога дана организовано воде хајку - навео је Вучић.

Позвао је Кривокапићеве ћерке да дођу у Србију и поручио им да су добродошле да живе ту.

- Гарантоваћемо им безбедност, Србија је земља добрих домаћина и добрих људи и код нас супротно не сме да се дешава - казао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана