Вучић: Повријеђена тројица војника, ништа не кријемо

Танјуг
Foto: Танјуг

ПАРАЋИН - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је троје припадника Војске Србије повређено током невремена на Пасуљанским ливадама, један од њих теже, а двојица лакше, додајући и да се такве ствари дешавају у војсци и да се ништа не крије.

„Повређена су тројица припадника Војске Србије. Анђелић, Ђошић и Крстић. Анђелић је најтеже повређен, он је поломио кључну кост. Било је проблема, а сада је ситуација много боља. Надамо се да неће бити озбиљних последица. Друга двојица су лаксе повређена и један је већ на кућном лечењу“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара Н1 о повређеним војницима и зашто о томе надлежни нису дали информације. 

Он је додао да се такве ствари дешавају у војсци, посебно када током гађања постоји и тактички дио. 

„Некада неко може да погреши у прорачуну. Када испаљујете маљутку она може да подбаци. То је војска. Ти момци су лежали целу ноћ у шатору. Било је невреме, пало је дрво. Питање је чему та злоба и потреба да се за нешто окриви сопствена Војска која тобож нешто крије. А као што видите не кријемо ништа. Рекао сам вам сваки детаљ“, истакао је Вучић. 

Додао је да је проблем у онима који мисле да у свему и свакој несрећи могу да пронађу муницију за сопствене политичке потребе пошто никакву идеју програм и план немају. 

„Министар (министар одбране Милош Вучевић) је одмах дао налог да се раде куће-контејнери да би убудуће војници били заштићени од невремена. Ја сам против тога, зато што за то сад морамо да дамо 2,5 милиона евра. Па чекајте, ако војника не можемо да ставимо у шатор и логорске услове хоћемо ли сутра по неком тешком терену да вуцарамо контејнере“, упитао је Вучић. 

Предсједник Србије је истакао да му на конференцијама за медије новинари често постављају само негативна питања. 

„Јел могуће да сви имају само негативно да питају. Где год да се појавимо. Ја отварам позориште нико о позоришту и биоскопу неће да ме пита. Отварамо путеве, нико о томе неће да ме пита“, и констатовао да данас добра вијест није вијест већ да се у медијима фокус ставља на трагедије и негативне ствари. 

Додао је да очекује да се сва тројица, након опоравка прикључе својим јединицама и да наставе да раде вриједно, марљиво, као што су до сада радили. 

„То су војничине, то су момчине, то су људине и сигуран сам да они знају своју улогу, а за свој тежак посао биће адекватно награђени“, навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана