Вучић: Потребно много снаге за компромис у дијалогу Београда и Приштине

Срна
 Вучић: Потребно много снаге за компромис у дијалогу Београда и Приштине

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је у разговору са амбасадором Француске у Србији Жан-Лујем Фалконијем да ће се одазвати позиву из Брисела за наставак дијалога Београда и Приштине, те додао „да је потребно много снаге и енергије да се до компромиса дође".

Вучић је нагласио да ће делегација Београда водити рачуна о државним и национални интересима Србије, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић и Фалкони разговарали су о билатералним односима, напретку Србије на европском путу, као и о ситуацији у региону и будућности дијалога Београда и Приштине.

На састанку, којем су присуствовали министри финансија и одрбане Србије Синиша Мали и Небојша Стефановић, разговарано је о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре, као и у области одбране, односно војно-техничке сарадње, наводи се у саопштењу.

Вучић је истакао значај који сарадња са Француском има за Србију, како на политичком, тако и на економском нивоу, и да га радује пажња коју предсједник Француске Емануел Макрон посвећује односима двију земаља.

Он је изразио очекивање да ће добри економски резултати и услови за улагање довести у Србију још инвеститора из Француске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана