Вучић: После Скупштине СНС-а нећу бити председник странке

Танјуг
Вучић: После Скупштине СНС-а нећу бити председник странке

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да послије сљедеће Скупштине Српске напредне странке (СНС) неће више бити предсједник партије, али да то неким политичарима неће помоћи да побиједе.

-Због целокупне ситуације нисмо заказали сада скупштину , али смо кренули у изборни процес унутар СНС-а и већ је изабрано 15 општинских одбора, у Београду и неки по Србији  и идемо на скупштину после које ја нећу бити председник СНС - рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.

Додао је да је то важно питање за неке политичаре у Србији, али којима то неће помоћи да побиједе.

-Од свих питања није важно Косово, ни што ће пензионери да добију више од 12 одсто веће пензије и што је повећање плата у јавном сектору више од 12,5 одсто, ни што ће војнци да имају 25 одсто веће плате. Важно је хоћу ли ја бити председник СНС-а, јер политичари и политички аналитичати не знају шта би са собом уколико бих ја остао председник СНС-а, јер знају да још 100 година не могу да ме победе - рекао је Вучић. 

Додао је да народ види ко шта ради и ко се бори.

Одговарајући на примједбе неких аналитичара да се не позива на Устав Србије када говори о КиМ, јер обавља функцију и предсједника државе и странке истовремо, што неки тумаче да није у складу са Уставом, Вучић је казао да ти нису правници и да бити предсједник политичке странке не значи обављање јавне функције.

-А на Устав Србије се увек позивам када говорим о КиМ - нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана