Вучић: Поновићу, Србија не признаје независност Косова

Танјуг
Вучић: Поновићу, Србија не признаје независност Косова

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија неће признати независност тзв. Косова, нити ће прихватити било какав документ који обавезује на чланство тзв. Косова у Уједињеним нацијама или њеним организацијама и агенцијама.

"Поновићу, Србија не признаје независност Косова и неће признати независност Косова. Србија неће прихватити било какав документ који обавезује на подршку и помоћ такозваном Косову у чланству у Уједињеним нацијама, организацијама, институцијама и агенцијама Уједињених нација. Ни дугорочно, ни краткорочно нећемо прихватити такву обавезу. Ја очекујем да се око тога отвори широка полемика у јануару месецу", поручио је Вучић.

Он је додао да премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти не жели да проведе ни један споразум, док Србија жели да спроведе оно на шта се обавезала. 

"Србија ће да спроведе све оно што смо рекли, на пристојан начин, на коректан начин, али ћемо такође да чекамо формирање Заједнице српских општина. Што се тиче различитих ствари које смо већ урадили, од личних карата до таблица, до свега другог, дакле, увек смо се трудили да постигнемо компромис. Трудићемо се и у будућности", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана