Вучић: "Показаћу нешто што нисте видели“

ГС
Вучић: "Показаћу нешто што нисте видели“

БЕОГРАД – Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је забрињавајуће оно што се пласира на друштвеним мрежама, те истакао да ће данас показати грађанима нешто што до сада нису видјели.

- Ја вам сада кажем као неко ко више неће бити председник, али као неко ко је добијао највеће поверење народа у толико дугом низу година, кажем вам брините грађани Србије како ћемо то са друштвеним мрежама да решимо, јер сутра ћу вам показати нешто што нисте видели - рекао је Вучић синоћ за РТС.

Он је додао да није само питање Тик Ток-а који је у неким земљама у свијету забрањен, већ питање и других друштвених мрежа и упитао каква је разлика између Јутуба и Тик Тока.

- Ово што ћете видети мислим да је на Јутубу, још је направљено као видео спот, видео игрица спот. У нашој земљи урађено, овај мали дечак (који је убио осам ученика и шклоског чувара) је то пратио, имамо доказ. Видећете невероватно, као да је индигом пресликано оно што је направио. Сада да ми оптужимо ове дечаке да су они криви за то, шта да радимо - да ли је било неодговорно то што су урадили? Па јесте, али да бисте доказали кривицу за убиство морате да покажете директну узрочну везу, да је баш убица због тога и само због тога то починио, то је немогуће наравно - рекао је синоћ предсједник.

Све те приче, додао је Вучић, и о ријалитију у којима се не прича него се прича због политике о једној телевизији, а заборавља се да једна најомиљенија телевизија такође има ријалити.

- О томе ћуте. Много опасније ствари се ваљају иза брега, посебно што деца не гледају те телевизије, већ стари људи 55 и 60 и више година. Али није проблем и о томе да разговарамо, само морате да покажете да вас интересују грађани и Србија, а не то пошто знате да вас народ неће, да се дочепате преко ноћи власти, јер знате да вас народ никада неће хтети - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће бити занимљивих политичких догађаја до краја овог мјесеца, а да је пре тога потребно да се сачува стабилност земље и да је то основна ствар и приоритет.

- Нисмо ми овде да бисмо бринули о себи и својим фотељама, већ да би чували земљу и да би Србија могла да иде напред. Ми од сутра морамо да почнемо да радимо, деца морају у школу, морамо да живимо слободно и да предузимамо мере, да радимо - рекао је Вучић.

Он је рекао да се стресе сваки пут када види поруке од било кога из полиције, да га обузме језа и да иако никада не може да се гарантује јер психопата и монструма увијек има, али да ће држава дати све од себе.

- Верујем да ћемо живети нормално да никада ово нећемо заборавити и да ћемо макар неке добре мере предузели без обзира на то колико ће то стварно у будућности живота да спасе, а неке сигурно хоће - рекао је предсједник.

Вучић је још једном изразио саучешће породицама страдалих и захвалио се свим грађанима који су показали емпатију и солидарност.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана