Вучић: По сваку цену чувати антифашистичко и антинацистичко наслеђе

Танјуг
Foto: Танјуг

ШАБАЦ- Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да ће Србија и Срби по сваку цијену бранити, чувати и штитити своје антифашистичко и антинацистичко насљеђе.

Вучић је нагласио да је на стотине хиљада Срба изгинуло у одбрани земље од нацизма и фашизма, прије свега оличеног у усташком покрету.

На наводе хрватских медија да га треба ухапсити када дође у Јасеновац, Вучић је рекао да би се тако само наставила традиција породице Вучић.

Он је истакао да њега у Хрватској, за разлику од бројних Срба, не интересују ни Ровињ ни Дубровник већ Јасеновац, Јадовно, Смиљани и друга српска стратишта.

Вучић је рекао да су Хрвати скандалозну причу о његовом боравку у Петрињи измислили управо да би га уплашили да не дође у Јасеновац, као и да прича о хапшењу говори о природи режима у Хрватској и кампањи, која неће престати, али да Србија има жељу да има боље односе са Хрватском.

Вучић: Владу су бирали грађани, не испуњавам ничије жеље

Коментаришући изјаву амбасадора САД Кристофера Хила да очекује прозападну владу, те упитан да ли ће му испунити жељу, Вучић је одговорио:

"Нисам ја ту да испуњавам жеље. Грађани бирају, а они су изабрали да Србија има српску владу, која ће да води рачуна о својим инетерсима".

Он је навео и да му је драго што је Хил рекао да се неће мијешати у избор министара, што је каже, нормално, додајући иронично да је сигуран да се ни раније амбасадори нису мијешали у том нарочито 2008. године, али и раније.

Вучић је поручио да ће Влада Србије свакако бити скројена по мјери народа.

"Како су грађани дали поверење политичким странкама. Америка је велика сила, важно је да покажемо поштовање према тој земљи, али још је важније да се руководимо својим интересима", рекао је Вучић.

Додао је да је Србија на европском путу, да ће тај пут наставити, али ће чувати своје вриједности и неће гасити традиционална пријатељства, по било чијем захтјеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана