Вучић пита западне партнере које документе о КиМ  желе да поштују

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да поред пет докумената, које је предложио западним партнерима да их поштују, постоји и шести у којем се наводи да ЕУ у потпуности подржава примјену Резолуције 1244 Савјета безбједности о Косову и Метохији.

Поводом апликације за чланство самопроглашеног Косова у ЕУ, Вучић је у видео-обраћању на "Инстаграму" подсјетио да је западне партнере замолио да му кажу који од пет важних докумената желе да поштују, те набројао Кумановски споразум, Повељу УН, Резолуцију 1244, Бриселски или Вашингтонски споразум.

Он је рекао да постоји и шести значајни документ ЕУ из 2003. године - чувени Солунски документ о проширењу ЕУ на западни Балкан.

Управо у свјетлу подношења апликације за чланство у ЕУ такозваног Косова, како је навео, пита западне партнере хоће ли поштовати документа које су сами доносили, чак и историјска, наводећи да је у тачки 5. Солунског документа наведено да у потпуности подржава имплементацију Резолуције 1244.

"Тако да је моје питање од данас - који од ових шест документа желите да поштујете и ми ћемо бити сагласни апсолутно?", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана