Вучић: Парада поноса се отказује,имамо бројне проблеме

Танјуг
Вучић: Парада поноса се отказује,имамо бројне проблеме

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је у договору са предсједницом Аном Брнабић и већином чланова Владе донијета одлука да се парада поноса заказана за септембар откаже.

Вучић је у обраћању јавности објаснио да није срећан због тога, да се тиме угрожавају права мањине, али да је држава такву одлуку донијела притиснута бројним проблемима.

- Биће у неко друго и срећније вријеме. Суочавамо са и са тешком кризом на Косову и Метохији која неће престати до 31. октобра - рекао је Вучић.

Он је поручио и да треба да се стиде они који параду пореде са Косовом, или оне странке које живе на мржњи према хомосексуалцима.

Вучић је напоменуо да се ни њему такве манифестације нису допадале, али да су „ти људи наша браћа, сестре и родитељи“.

Поновио је да Србија нема куда да се помјери, али да неће да одустане од КМ таблица, нити ће да прихвати да Србима са Косова не буде гарантовано да могу да излазе и улазе без приштинских докумената.

-Тако да идемо у већу кризу и имамо много проблема - рекао је он.

Он је указао и на то колико је лажи изнијето о Паради поноса и да ће „срушити велики морал цркве“, при чему, како је примијетио, „литије држе рашчињени монаси и заказују их неки који су осуђени за насиље у породици и за друга кривична дјела“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана